Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek „Evangélikusnak lenni jó!” – Felügyelőt iktatott a Déli Kerület
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

„Evangélikusnak lenni jó!” – Felügyelőt iktatott a Déli Kerület

Kecskemét – A Déli Evangélikus Egyházkerület második ciklusában is bizalmat szavazott Radosné Lengyel Annának. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Immár másodszor is a kecskeméti evangélikus templom adott otthont Lengyel Anna, a Déli Evangélikus Egyházkerületének felügyelői tisztségébe való beiktatásának. Ahogy Gáncs Péter elnök-püspök prédikációjában fogalmazott: Bizonyos szempontból semmi sem változott, újra megjelentek a meghívott vendégek, hogy újra hat évre bizalmukról biztosítsák a régi-új felügyelőasszonyt, akin a hat év alatt csupán a kosztüm színe változott. A kedves bók után komolyabbra fordítva a szót a püspök hangsúlyozta, hogy mégis milyen sok minden történt az elmúlt években. Kijelenthetjük, hogy az oktatási intézmények hat éve áll mögöttünk, hiszen öt óvodával, öt általános iskolával, négy gimnáziummal és egy kollégiummal gyarapodott a Déli Kerület oktatási intézményeinek sora. Ez egy új kihívást jelen egyházunknak, hiszen míg egyre többen vannak egyházi intézményeinkben, templomainkban egyre kevesebben. Soha nem volt olyan fontos válaszolni a kérdésre, mit kezdünk a templomaink lépcsőjén tőlünk segítségre várókkal, utalt a püspök a meghívón szereplő igére. Le tudunk-e hajolni a templomkapu, a szószószék magasságából a segítségünkben reménykedők szintjére. Az azonos szintről kezdeményezett képletes és szó szerinti szemkontaktus, a gyülekezettel és a gyülekezet környezetében élőkkel minden korábbinál fontosabbá vált.

Az istentisztelet komoly ünnepélyességét oldotta a soltvadkerti óvodások kedves énekes műsora, valamint a Győri Dávid vezette mezőberényi fiatalok zenés szolgálata. 

Székfoglalójában a felügyelőasszony elmondta, hat év szolgálattal a háta mögött ismét büszkén, de bölcsebben és tapasztaltabban állt újra a kecskeméti templom oltára elé. Hangsúlyozta, hogy programja nem változott, ígérte, hogy nem enged abból amire felesküdött. Radosné Lengyel Anna a meghívón immár másodszor szereplő igét idézte az Apostolok cselekedetei harmadik fejezetének hatodik verséből: „Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében” Beszédét teljes terjedelmében cikkünkhöz mellékelve olvasóink meghallgathatják. A székfoglalót követően köszöntések zárták az ünnepi alkalmat, amiről bővebb tudósítást az Evangélikus Élet következő számában olvashatunk Vitális Judit tollából.

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek