Navigáció
Bejelentkezés

 

Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Esemény megnevezése:
Időpont: 2009. július 24., 18:00 meddig:
2009. július 25., 00:20
Helyszín: Pusztaföldvár - evangélikus templom
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Különleges éjszaka Pusztaföldváron

„Nikodémusokat” várnak a pusztaföldvári evangélikus templomba július 24-én. Ezen a pénteken rendezik meg ugyanis az idei Nyitott templom éjszakáját a Békés megyei községben, amellyel nem titkoltan azokat kívánja megszólítani a maroknyi gyülekezet, akik a hagyományos egyházi programokra nem látogatnak el.
    Különleges atmoszférába érkezhetnek az érdeklődők 24-én: a fáklyákkal, mécsesekkel megvilágított templom nem a megszokott egyházi programoknak ad otthont. A templomajtó 18 órakor nyílik, amikor különböző játékokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: amíg a gyermekek a templom egerét keresik, a felnőttek rossz tulajdonságaikra kereshetik a bibliai megoldást.
    19 órakor az orosházi Immánuel zenekar ad koncertet, és az együttes szolgála a 20 órakor kezdődő könnyűzenés interaktív istentiszteleten is, amelyen a vendég igehirdető Nagy Zoltán, a Békéscsaba-erzsébethelyi evangélikus közösség lelkésze. Az istentisztelet után Alföldi Csaba ad rapid orgonakoncertet „Kis éji zene címmel”, majd egy meglepetés filmet vetítenek a templomban.
    Éjfél körül gyertyafényes éneklés, áhítat és éjszakai áldás zárja a programot.
    Egész este látogatható az „Adósságspirál” című meditációs ösvény a gyertyafényes templomtoronyban, és megtekinthető Boda Zsuzsa Észak-Írországi fotóiból megnyíló tárlata.
    A program kulisszatitkai és részletei a Nyitott templom éjszakájának blogján érhetőek el, amelynek címe: http://nyitottajto.blogol.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek