Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek „Magától” – Gyülekezetvezetői konferencia a Déli Kerületben
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

„Magától” – Gyülekezetvezetői konferencia a Déli Kerületben

Budapest – A természetes közösségfejlődés útjai címmel tartották meg a Déli Evangélikus Egyházkerület gyülekezeti elnökségeinek konferenciáját Budapesten. Szöveg: Gazdag Zsuzsanna, fotó: Kiss Tamás

A Rózsák terén lévő evangélikus kollégiumban március 11-én és 12-én zajlott kétnapos rendezvény szervezői gazdag programmal készültek. Az érkezőket Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő betegség miatti távollétében Andorka Árpád másodfelügyelő, valamint Hegyváriné Pauló Mária kollégiumigazgató köszöntötte. Gáncs Péter püspök tartotta az igei bevezetőt Mk 4,26-29 alapján. A közös vacsorát követően a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai által összeállított játékos vetélkedő következett. A napot Németh Zoltán képes igei meditációja zárta. 

Szombaton ugyancsak igei intonációval kezdődött a nap: Szabóné Mátrai Marianna ApCsel 2,47b alapján tartott áhítatának köszönhetően.  A találkozó témájáról (természetes közösségfejlődés) Süveges Gergő újságíró, a Natural Church Development Hungary (Természetes Egyháznövekedés, Magyarország) munkatársa tartott gondolatébresztő előadást; a hallottakról szekciókban beszélgethettek a résztvevők. (A szervezetről a http://ncd-international.org/public/Partner/Hungary.html oldal szolgál bővebb információval.)

Délután kerekasztal-beszélgetésre várták az érdeklődőket. Gáncs Péter, Lupták György püspökhelyettes, Andorka Árpád felügyelő, Krámer György országosiroda-igazgató, Illisz László, az EISZ vezetője, Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója, valamint T. Pintér Károly, az Evangélikus Élet főszerkesztője a következő kérdésre keresték a választ: Mit segíthet a közösség fejlődésében az egyházkerület, az országos iroda, az Evangélikus Információs Szolgálat?

A konferencia végeztével Krámer György „indította útjára” a lelkészeket és felügyelőtársaikat, Mt 13,8–9 verseire alapozva gondolatait.

Kiss Tamás fotói az első napról: 

 
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek