Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Áldással egybekötött istentisztelettel kezdődött a házasság hete Békéscsabán
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Áldással egybekötött istentisztelettel kezdődött a házasság hete Békéscsabán

Békéscsaba – 2019. február 10-én kezdődött el a házasság hete, Békéscsabán a jaminai evangélikus templomban áldással egybekötött istentiszteletet tartottak. Forrás: evangélikus.hu, behir.hu, fotó: Bucsai Ákos

Nagy Zoltán evangélikus lelkész Pál apostol Rómaiaknak írt leveléből a 15. fejezet 5. és 6. versét választotta a szószéki igehirdetéséhez. Úgy fogalmazott: Isten ajándékaként Pál a kölcsönös egyetértés célját tárja elénk: a türelmet és a vigasztalást. A szószéki igehirdetést követően Dorn Réka és Nagy Zoltán lelkészek megáldották a jelenlévő házaspárokat.

„Három éve kezdtük el a házasság hete kapcsán, itt a jaminai evangélikus gyülekezetben azt a kezdeményezésünket, hogy a Valentin-naphoz legközelebb eső istentiszteletünkön megáldjuk azokat a házaspárokat, akik eljönnek erre az istentiszteletre. A házasság hete direkt egy ellenpólusa a Valentin-napnak, hogy ne arra figyeljünk, hogy fogyasztásközpontú legyen egy ünnep, hanem arra fordítsuk a tekintetünket, hogy a lényeg – nekünk, keresztyéneknek, két ember együttélésében – mindig a házasság. Hiszen ez egy Istentől kapott szövetség, amelyben együtt él egy férfi és egy nő, és az Isten áldását adja erre a kapcsolatra. Fontos az, hogy tudatosítsuk: Isten áldására szükségünk van a házasságunkban és fontos, hogy lássuk a jó és pozitív példákat a házasságban élés örömében” – hangsúlyozta Nagy Zoltán evangélikus lelkész.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek