Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Világfalutól az El Camino-ig – Lelkészcsaládok Rekreációs Hétvégéje 2014
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Világfalutól az El Camino-ig – Lelkészcsaládok Rekreációs Hétvégéje 2014

Bonyhád – Június 24-26 között a Déli Evangélikus Egyházkerület idén is lehetőséget nyújtott lelkészeinek, hogy családjaikkal közösen pár napot együtt tölthessenek a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A tartalmas, de nem túlzsúfolt programban minden résztvevő találhatott olyat, amire azt mondhatta: ezért érdemes volt eljönni. Kedd délután a program házigazdájaként Gáncs Péter püspök és Jóné Jutasi Angelika, a püspöki hivatal vezetője köszöntötte a közel ötven főnyi résztvevőt a bonyhádi kollégium dísztermében. Az első program egy Világfalu című valóságszimulációs játék és a belőle levonható tanulságok megbeszélése volt, ahol egy igazán nemzetközi közösség mindennapjaiba csöppenhettek bele a résztvevők. Az esti programot kincskereséssel kezdték a gyerekek, melynek igaz történetét Jó András, az InterServe nemzetközi missziós szervezet eurázsiai igazgatóhelyettese hozta Kirgizisztánból, ahonnan pár nappal korábban érkezett vissza. Élményeiről és tapasztalatairól szóló vetített előadása közelebb hozta az ujgur népet és maroknyi keresztény közösségét.

Az első estét a bonyhádi Gábriel zenekar rövid koncertje színesítette.

Szerdán az esős idővel dacolva szálltak buszra a lelkészcsaládok, hogy a pécsi evangélikus gyülekezettel és magával a várossal ismerkedhessenek. A gyerekek számára nagy élmény volt a város híres terráriuma, de lehetőség volt a felesleges energiákat egy közeli játszóházban is levezetni. Este Tóth Szilvia előadását hallgathatták meg a kirándulásból visszatérők. A pécsi lelkigondozó a nemrég teljesített 750km-es El Camino zarándoklata friss élményeiről számolt be.

A hihetetlenül gyorsan elszaladó pár nap végén a gyerekeknek még csütörtök reggel volt lehetőségük a bonyhádi Atlétikai Centrumban játszani, mielőtt a szülők a hazafelé induló autóikba terelték őket.

Talán nem csak saját családom nevében mondhatom, hogy lelkesen várjuk a jövő évi folytatást.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek