Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Elnök-püspök avatta fel a felújított óvodát
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Elnök-püspök avatta fel a felújított óvodát

Kiskőrös – Gáncs Péter püspök felavatta a kiskőrösi Harangvirág evangélikus óvodát. Forrás: Evangélikus Élet, Petőfi Népe, fotó: Kiss Tamás

Gáncs Péter elnök-püspök, a Déli Egyházkerület lelkészi vezetője avatta fel április 27-én, vasárnap a kiskőrösi gyülekezet megújult és kibővített óvodáját. A kivitelezés 2013 augusztusában kezdődött, november közepére fejeződött be, és december végéig az engedélyeztetési eljárás is rekord gyorsasággal lefolyt. Az ovisok már a karácsonyi szünet után, január 7-én birtokba vehették a megújult – és immár hivatalosan is felavatott – épületet. 

A beruházás 136 millió forintból, pályázati pénzből valósult meg, az épület hasznos alapterülete nyolcszáznegyven négyzetméteresre bővült. Az óvoda immár öt csoportnak tud helyet biztosítani. Új létesítmény például a tornaszoba (szertárral), a fejlesztőszoba, a megfelelő méretű szülői fogadó-, a nevelői és a vezetői szoba. A kétszintes épületben megvalósultak a komplex akadálymentesítés feltételei, többek között felvonó beépítésével. 

Bővebben az EvÉlet május 4-i számában

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ELNÖK-PÜSPÖK AVATTA FEL A FELÚJÍTOTT ÓVODÁT

Kiskőrös – Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke játszotta Noé szerepét 2014. április 27-én a Noé és az özönvíz története című gyermekkantátában, melyet a Harangvirág Óvoda avatásán adtak elő. Forrás: Petőfi Népe

A vasárnapi délelőtti istentiszteleten nem maradt ülőhely azoknak, akik későn érkeztek, hogy meghallgassák a kiskőrösi evangélikus templomban a püspök igehirdetését. Gáncs Péter azért ment Kiskőrösre, hogy megáldja a felújított egyházi óvodát, ahová száz gyermek jár. 

Mint arról korábban beszámoltunk Kiskőrös önkormányzata 2011-ben adta át az egyháznak 50 éves használatba az óvoda ingatlanát, s ezt újították fel nem rég. Az ünnepség keretében előadott bibliai történet szereplői a legkisebbek mellett az ugyancsak felekezeti Petőfi iskola énekkara és az egyházi zenekar volt. 

Az óvodások páronként olyan állatok jelmezét öltötték magukra, amelyeknek a hajóépítő Noé helyet biztosított a bárkán. Gáncs Péter, aki Noé szerepét játszotta, vezette az „állatsereget” a hajóra. A darab végén az egyházi elöljáró igehirdetésében hangsúlyozta: a darab a hit, a remény, a szeretet, a békesség, a jóság, a hűség s az öröm üzenetét sugározza mindenki számára. 

 

Kiss Tamás fotói:

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek