Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek "Keressük a legszebbet, merjük a legnagyobbat" – 212. évfolyamát nyitotta a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

"Keressük a legszebbet, merjük a legnagyobbat" – 212. évfolyamát nyitotta a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Szarvas – Frissen felújított épületben kezdi a tanévet a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Ahogy honlapunkon már beszámoltunk róla, minden igényt kielégítő modern környezetben kezdhetik a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói és tanárai az új tanévet.

A 212 éve alapított evangélikus gimnázium két éve került vissza egyházunk fenntartásába, azóta kívül belül teljesen megújult az iskola épülete. Az ünnepélyes tanévnyitó istentiszteleten igehirdetéssel szolgált a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter. A tanévnyitó ünnepre a püspököt elkísérte az egyházkerület felügyelője, Radosné Lengyel Anna és Varga Márta, egyházunk Nevelési- és Oktatási Osztályának vezetője is.

A tanévnyitó alkalmon a gyülekezetet és a közel háromszáz lelket számláló diáksereget köszöntötte Babák Mihály polgármester és az iskola igazgatója, Kitajkáné Szántai Mária is. A komoly templomi rész után felszabadultabb hangulatban vonultak át az ünneplők az iskola bejáratához, ahol először a haranglábat, utána az iskolát áldotta meg a püspök, majd a nemzetszín szalag átvágásával hivatalosan is átadták a modern oktatási intézményt a diákoknak és tanáraiknak.

Kiss Tamás képei: 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek