Navigáció
Bejelentkezés

 

Nem vagy egyedül!

Orosháza- „…És elküldte őket maga előtt kettesével…” Ismét kettős lelkészszentelésnek örülhettek azok, akik 2016. június 25.én az orosházi evangélikus templomban összegyűltek. Kasza Gábor és Szöllősi István Sándor, mint teológustársak, jó barátok és mostantól, mint szolgatársak álltak egymás mellett az oltárnál. Szöveg: Kárnyáczki Eszter, fotó: Kiss Tamás

Gáncs Péter elnök-püspök hangsúlyozta prédikációjában, hogy a lelkészi szolgálatnak nem szabad magányos szolgálattá válnia. A lelkészjelöltek szívére helyezte, hogy bátran merjenek segítséget kérni a Mindenség Urától, de lelkésztársaiktól is. Azonban püspök úr úgy gondolja, hogy mindkettőjük számára ismeretlen a magány, hiszen mentorgyülekezeteikben és családi, baráti kapcsolataikban is az egymás segítése és a közös szolgálat a mérvadó. Soltvadkerten Kasza Gábor megtapasztalhatta az intézmények és gyülekezet, kicsik és nagyok együtt munkálkodását. Szöllősi István Sándor pedig, Árpádföldön, Cinkotán és Mátyásföldön megérezhette a pesti gyülekezetek megtartó erejét, és az önkormányzatok, civil szervezetek és gyülekezetek jó viszonyát.

Gáncs Péter elmondta, hogy bár az ország messzi tájain kezdik meg lelkészi szolgálatukat, mégis mindig ezzel a szeretettel, és a közös munka örömével gondoljanak küldő-és mentorgyülekezeteikre, lelkésztársaikra, és barátaikra. A meghívón szereplő búzatáblák, akár Györköny közelében is teremhettek, ahol Kasza Gábor kezdi meg lelkészi szolgálatát. De akár lehetne egy nyíregyházi látkép is, ahol, Szöllősi István Sándor, mint iskolalelkész fog szolgálni, feleségével együtt.

Az ordinációt Gáncs Péter püspök, az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviseletében dr. Korányi András rektorhelyettes és Ördög Endre, orosházi igazgató-lelkész végezték. Az eskütétel után a jelen lévő lelkészek személyes áldással, és az orosházi „VIVIT” énekkar szolgálatával bocsátották útra szolgatársaikat. Az úrvacsora liturgiáját immár frissen felavatott lelkészként Gábor és SzIS végezte.

Az ünnepi istentisztelet végén elsőként a soltvadkerti gyülekezet kórusa köszöntette a lelkészeket. Majd az orosházi gyülekezet igazgató lelkésze, Ördög Endre hívta fel a lelkészek figyelmét, hogy a Famila Dei, a küldőgyülekezet mindig visszavárja őket. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviseletében dr. Korányi András rektor helyettes, a déli egyházkerület nevében pedig Gáncs Péter püspök és Radosné Lengyel Anna felügyelő köszöntötték a felavatott lelkészt.

Kasza Gábort köszöntötte mentorlelkésze Homoki Pál, aki felhívta Gábor figyelmét, hogy Györköny és Orosháza között pont félútón van Soltvadkert, és hogy mindig hazavárják.

A cinkotai gyülekezet énekkara köszöntötte Szöllősi István Sándort. Vető István lelkész megköszönte a 10 hónapos együtt munkálkodást, a Szentlélek Isten segítségét kérte további szolgálatára és életére.

Végül a frissen felavatott lelkészek mondták el köszöntőjüket. Köszöntötték családjukat és barátaikat. SzIS megköszönte újdonsült feleségének, és szolgatársának Eszternek, az együtt töltött éveket a további közös szolgálat reménységében. Gábor pedig menyasszonyának, Timinek köszönte meg kitartását és támogatását. 

Köszönetet mondtak az orosházi gyülekezet támogatásáért, a cinkotai és soltvadkerti gyülekezet szeretetéért, és a mentorok segítőkészségéért.

Az istentisztelet után a Székács József evangélikus gimnáziumban szeretetvendégséggel, a különböző gyülekezetek képviselőinek finom házi süteményei, és kiváló minőségű borai mellett folytatódott az ünnepi alkalom.

 

Kiss Tamás fotói:

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek