Navigáció
Bejelentkezés

 

Egyhangúlag elfogadva…

2019. április 25-26-án tartotta tavaszi közgyűlését a Déli Evangélikus Egyházkerület a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség vendégszeretetét élvezve.

Az ülés a kiváló házigazda, Lupták György, a Bács-Kiskun Egyházmegye esperesének köszöntőjével és áhítatával vette kezdetét. A közgyűlés hivatalos részében elsőkét Kondor Péter püspöki jelentését, majd Font Sándor felügyelői jelentését hallgatták meg és fogadták el a résztvevők. Ezek után Horváth-Csitári Boglárka missziói lelkészi jelentése hangzott el, amelyet a Gustav Adolf Segély jelentése követett Koskai Erzsébettől, majd Andorka Árpád beszámolója hangzott el a népmozgalmi statisztikák eredményeiről. A közgyűlés ezeket a jelentéseket is elfogadta. A konstruktív hozzászólásokat sem nélkülöző megbeszélés végén Grendorf-Balogh Melinda tartott előadást az evangélikus egyház gyermek- és ifjúsági szolgálatának mindennapi valóságáról, lehetőségeiről a jövőtervezésben.

Az ülés végén került sor a Kántorképző Intézet és az Evangélikus Missziói Központ igazgatótanácsi jelöltjeinek megválasztására.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek