Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Magyar ökumenikus támogatás kárpátaljai testvéreknek
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Magyar ökumenikus támogatás kárpátaljai testvéreknek

Az Ökumenikus Imahét Deák téri evangélikus templomban tartott nyitóistentiszteletén idén a kárpátaljai testvéregyház oktatási céljainak támogatására gyűjtöttek adományt. Az összegyűlt perselypénzt Dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára és a szervezet egyik alelnöke, Kondor Péter evangélikus püspök személyesen vitte Kárpátaljára.

A maroknyi delegáció az érkezés napján Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzullal és Gyebnár István konzullal folytatott megbeszélést, melyen tájékoztatást kaptak a kárpátaljai magyarság jelenlegi helyzetéről és kihívásairól. Az egyeztetés után Nagy Béla főgondnok mutatta be a Kárpátaljai Református Egyház diakóniai szolgálatát.

A MEÖT vezetői másnap az egyik legnépesebb kárpátaljai magyar községben Dercenben a Beregi Egyházmegye közgyűlésén vettek részt meghallgatva az esperesi beszámolót. Az alkalmon – melyen jelen volt Zán Fábián Sándor püspök is - felszólalt Kondor Péter, köszöntve a résztvevőket, majd sor került az adomány átadására. A közgyűlés után még lehetőség nyílt egy rövid nyolcszemközti megbeszélésre, melyen Zán Fábián Sándorral és Nagy Bélával tárgyalt a magyar küldöttség.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek