Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek FELHÍVÁS – Iraki keresztényekért hirdet összefogást a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

FELHÍVÁS – Iraki keresztényekért hirdet összefogást a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége 2014. augusztus 21-én kiadott közleményében arra kérte az evangélikus gyülekezeteket, hogy csatlakozzanak az iraki keresztényekért indítottakcióhoz. „Kérjük a mellékelt felhívás hirdetését a vasárnapi istentiszteleteken, és az augusztus 31-i offertórium beküldését az Országos Egyházhoz, ahonnan összesítve kerül továbbításra az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül az iraki rászorultakhoz” – írta a lelkészeknek szóló kísérőlevélben Gáncs Péter elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban érkeznek hírek arról, hogy keresztény közösségek kerülnek végveszélybe, keresztényeknek kell meghalniuk hitükért. Az európai kereszténység, benne a magyarországi evangélikus közösség is, számos kihívással küzd, melyek gyakran nem engedik, hogy távoli keresztény testvéreinknek a mienknél sokkal drámaibb küzdelmeire, sorsára kellő figyelemmel legyünk.

Az elmúlt hetekben Észak-Irakban keresztény családok tízezrei kényszerültek menekülni az életüket fenyegető üldözés és háborús helyzet elől. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elsőként csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz megkezdte egy segélyprogram előkészítését, melynek célja a napról napra súlyosbodó humanitárius válság miatt szenvedők megsegítése.

A Magyarországi Evangélikus Egyház ezúton körlevélben kéri valamennyi gyülekezetét, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz, és hirdessenek rendkívüli adománygyűjtést augusztus utolsó vasárnapjára távoli keresztény testvéreket segítő magyar segélyprogram támogatására.

Pál apostol így biztat: „Amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6, 10)

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége

 

Budapest, 2014. augusztus 21.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek