Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Teológusok szolgáltak Orosházán a hétvégén
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Teológusok szolgáltak Orosházán a hétvégén

Orosháza – Ezen a hétvégén az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákjai közül érkezett egy maroknyi csapat gyülekezetünkbe. Itt létük alatt különböző gyülekezeti alkalmakon szolgáltak. Szolgálatukkal fiatalok és felnőttek egyaránt elégedettek voltak, megpezsdítették a vért mindenkiben, akik hallhatták őket – írta Madarász Géza a Nyugat-békési Evangélikus Egyházmegye felügyelője a Facebookon. Forrás: Facebook.com, szöveg: Madarász Géza

„2014. március 23-án, a délelőtti istentiszteleten Kovács Viktor egyetemi lelkész igehirdetését hallhattuk a Jn 1,35-40 textusról - áll továbbá a posztban. - Az ige fő üzenete a reménység. Reménység arra, hogy mi magunk is lehetünk Jézus tanítványai. Csak a mi akaratunk szükséges hozzá, mert Jézus kíváncsi ránk és akarja velünk a kapcsolatot, a kontaktust. Jézusban megtalálhatjuk Isten teljességét, aki kicsi lett értünk azért, hogy láthassuk, hallhassuk Őt, és megismerhessük a szeretetét. 
Példát kellene vennünk Andrásról, Péter testvéréről, aki miután megismerte Jézust, hazament és beszámolt a családjának Róla. Ennek eredménye, hogy mi ma a templomban ülhetünk (ülhettünk, és hallhattunk a Messiásról). Így jutott el Jézus és híre Izraelből Orosházára, s még tovább az egész világba.
Végezetül egy felszólítás, egy tanács hangzott el: „Használjuk ki a Böjt adta lehetőséget és jussunk el Húsvétig Jézushoz!" Hiszen a lehetőségünk adott, csak élni kell vele. Köszönjük Nagytiszteletű Lelkész Úr a prédikációt, és köszönjük a teológus hallgatóknak azt az élményt, amelyet nyújtottak számunkra. Jövőre is szeretettel várjuk a csapatot Orosházára. Addig is Isten áldja meg szolgálatukat!” - zárta sorait Madarász Géza.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek