Navigáció
Bejelentkezés

 

Látogatóban – nem búcsúzóban

Budapest – Hölvényi György leköszönő Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárt fogadta hivatalában Gáncs Péter elnök-püspök. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Hölvényi György két éves államtitkári megbízatása során fontos feladatának tartotta az állam és az egyház közötti bizalmi viszony megerősítését, és közös tervezésre, párbeszédre épülő munkát. Az államtitkár hangsúlyozta az egyházak újra erősödő társadalmi szerepének fontosságát többek között a szociális, a köznevelés és általában a közösség építés területein, de fontos eredménynek tekinti, hogy az egyházak kívül kerülhettek a politikai csatározásokon.
A hivatali idejének lejártával az államtitkár a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a látogatása semmiképpen nem búcsú, hiszen megbízatását Brüsszelben európai parlamenti képviselőként folytatja, ahol immár európai szinten kíván foglalkozni az egyházakat és a társadalmat érintő kérdésekkel, elősegítve az európai keresztény értékek elfogadását, megélését, társadalmi megjelenését. 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek