Navigáció
Bejelentkezés

 

Püspöki látogatás Pestszentimrén

Pestszentimre – Gáncs Péter püspök böjt első vasárnapján meglátogatta a Pestszentimrei Gyülekezetet. Szöveg és fotó: Horváth-Csitári Boglárka.

Böjt első vasárnapján Gáncs Péter püspök úr és felesége Márti meglátogatta a Petszentimrei Gyülekezetet. A gyülekezet nagy örömmel készült a vendégek fogadására. A gyülekezet számára ideiglenesen rendelkezésre bocsátott katolikus vendégház színültig megtelt a gyülekezet tagjaival, míg egy másik teremben tíz kisgyermek vehetett részt a gyermekbibliaórán. 

A Pestszentimrei Gyülekezet, mint már lehet tudni nagy álmot dédelgetett, templomot szeretne építeni, hogy ez a dinamikusan fejlődő kis közösség, végre saját lelki otthonában gyülekezhessen össze. Az álom megvalósulni látszik. A Pestszentlőrinci anyagyülekezet és leánya Pestszentimre nagy összefogásban gyűjtött adományt az álom megvalósításához, amit tovább gyarapít az önkormányzattól, államtól kapott segítség és az egyházkerület gyülekezeteitől befolyt templomépítési offertórium. 

Püspök úr prédikációiban arra intette a gyülekezetet, hogy nem csak hétköznapi kísértéseink vannak, a kísértést a gyülekezet aktuális helyzetére is interpretálta. Nem szabad elbizakodottnak lennünk, sem anyagilag, sem emberileg, hanem mindig arra a Jézusra kell tekinteni, aki ha nem is volt könnyű helyzetben, de mindig kiállta a kísértés próbáját. Az istentisztelet végén a gyülekezet úrvacsorát vett, ahol még inkább megtapasztalhatta az egymással és a Krisztussal való közösséget.

Az istentisztelet után püspök úr és a gyülekezet kötetlenül beszélgetett örömökről, tervekről végül egy szeretetvendégség zárta az alkalmat. Püspök úr és kedves felesége ezután a lelkészcsaládnál ebédelt, ahol finom falatok mellett, igazán családias légkörben folytatódott a beszélgetés a Pestszentimrei Gyülekezet jövőjéről.

 További fotók a gyülekezet facebook oldalán erre a hivatkozásra kattintva láthatók.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek