Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek KERKIT-10 – Tábori ünnep – ünnepi tábor
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

KERKIT-10 – Tábori ünnep – ünnepi tábor

Bonyhád – 2014-ben 40 gyermek fogadta el a meghívást a jubileumi konfirmandus és ifjúsági táborba. Szöveg és fotó: Laczi Anikó

Menjetek hát föl az ünnepre (Jn 7,8) 

 Az első táborozók ma már végzett egyetemisták, dolgozó felnőttekAz elmúlt 10 évben Aradi András bonyhádi és Laczi Roland csővári lelkészek voltak azok, akik minden tábor ügyét a szívükön viselték, és a teljes hetet a gyermekekkel töltötték. Évek óta táborvezető Schaller Bernadett váraljai lelkész, és e sorok írója is. Valamint a tavalyi évtől kezdődően teológusok is részt vesznek a táborban, Szidoly Roland másodszor, Németh Kitti első alkalommal segített összefogni, tartalommal megtölteni a tábort. Makán Hargita kezdeményezésére minden évben a bonyhádi gimnázium tanulói is segítik a munkát. Idén téma az ünnep volt, a reggeli áhítatok során a zsidó ünnepekkel ismerkedtek meg a fiatalok.

Az ünnepi hetet hagyományosan Gáncs Péter püspök és Jóné Jutasi Angelika, a Déli Evangélikus Egyházkerület irodavezetője nyitották meg. Ezúttal a samáriai asszony és Jézus találkozásának történetét adták elő dramatizálva. Jákób kútjához kaptunk meghívást, amelyből a jubileumra tekintettel ezúttal frissítő gyermekpezsgő folyt

Az esti ismerkedős, ráhangolódós játékok után másnap régi és új ismerősökként rótták szemerkélő esőben Pécs utcáit, majd egy izgalmas délutánt töltöttek el a Mecsextrem parkban. Este pedig az Életrevalók című film adott gondolkodni valót a megfáradt izmok mellé.

Szerdán délelőtt Smidéliusz Gábor érkezett a táborba, a nyugalommal kapcsolatban vezetett önismereti játékot, és tartott interaktív csoportbeszélgetést. Délután gimnáziumi pedagógus segítségével kipróbálták a sportlövészetet, majd az elmaradhatatlan focimeccsek délutánja következett. Áhítat előtt a váraljai Glory Hope illetve Smidéliusz Gábor és Ócsai Zoltán koncertjét hallgatták meg résztvevők.

Csütörtök délelőtt Aradi András vezetésével tovább folytatódtak a csoportbeszélgetések az ünneppel kapcsolatban. Korai ebéd után indult a szintén hagyományosnak tekinthető túra, idén Magyaregregy és Óbánya közötti 10 km-t tették meg a fiatalok. A kirándulás fáradalmait az este folyamán Fele sem igaz vetélkedővel pihenték ki.

Az utolsó előtti napon folytatódott a vetélkedőkben gazdag program: délelőtt egy kedves gimnáziumi pedagógus által szervezett sorversenyen, délután pedig egy akadályversenyen tették próbára magukat a táborozók.

Az ünnepi hét megkoronázásaként egy hatalmas tortát kaptunk ajándékba a gimnáziumtól. A búcsúeste az elmúlt évben megálmodott koreográfia szerint zajlott. Az áhítat és maratoni éneklés után a héten egymással versengő csapatok eredményei kerültek kihirdetésre, majd egy kiválasztott ifjúsági ének programokról szóló, humoros, átírt változatát adták elő egymásnak. Végül az est zárásaként egy vetítésben együtt emlékeztek az elmúlt heti eseményekről.

A tábor úrvacsorás istentisztelettel zárult, majd a találkozás reményében búcsúzkodtak a fiatalok. Az elmúlt tíz évben sokak életében vált fogalommá Bonyhád. Felejthetetlen emléket, de megelevenítő kapcsolatot is adott Istennel és az ország többi fiataljával. A szervezők és a táborozók hálával tekintenek vissza és reménységgel előre a következő 10 év felé.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek