Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Jó nekünk itt lennünk! – Rekreációs napok lelkészcsaládoknak
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Jó nekünk itt lennünk! – Rekreációs napok lelkészcsaládoknak

Mátraháza – Több, mint hetven résztvevővel, valódi családi hangulatban telt a Déli Evangélikus Egyházkerület lelkészcsaládjainak szervezett három napos üdülés Mátraházán a Református Üdülőben. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A címben szereplő evangéliumi idézettel a vendégkönyvben búcsúztunk a gyönyörű Református Üdülőtől múlt pénteken. Mit keresett ott mintegy húsz evangélikus lelkészcsalád? Immár hagyomány, hogy az iskolai nyári szünet első hetében a Déli Evangélikus Egyházkerület lelkészcsaládjai közös aktív pihenéssel és töltekezéssel zárják a tanévet. Ezúttal a Mátrában.
A program kedden bőséges ebéddel és Gáncs Péter püspök igei alapozásával indult, ami után kiadós sétát tettünk a három patak találkozásánál, gyönyörű erdei környezetben fekvő Máriácska zarándokhelyre. Itt házigazdánk és túravezetőnk, Budainé Terjék Judit református lelkész mesélt a hely történetéről. Az erdei túra után Nánai László tábori lelkész vetített képes előadásában ismerkedhettünk különleges szolgálatának szépségeivel, kihívásaival.
Szerdán reggel Vető István cinkotai lelkész áhítatával indult a nap, ahonnan a borongós időben a közeli Oxigén Kalandpark felé vettük az irányt. Onnan Mátrafüredre, majd kisvasúttal Gyöngyösre, a Mátra Múzeumba vezetett a csapat útja. Itt Fatalin Helga lelkésznő várt minket, aki elkalauzolt a gyöngyösi evangélikus gyülekezet szép, új imaházába, ahol a kicsiny gyülekezet nagy vendégszeretetét élvezhettük. Az esti programot a gyermekek "Ki mit tud?" előadása indította, majd Cserháti Sándor szegedi lelkész áhítata után a nap a tábortűz körül énekléssel, beszélgetéssel zárult.
Az esős kezdetek után napsütéses csütörtökre ébredtünk. Unyi Anikó tótkomlósi lelkész reggeli áhítata után a csapat nagy része gyalog indult a Kékes megmászására, ahonnan kis pihenő után indultunk tovább a siroki vár felé. Délután lehetőség nyílt a recski nemzeti emlékhely megtekintésére is. A nap Németh Zoltán és Némethné Tóth Szilvia interaktív esti áhítatával folytatódott, amit a bátrak éjszakai túrával, a többiek pedig társasjátékkal, beszélgetéssel zártak. 
A pénteki reggeli után Gáncs Péter úti áldásával indultunk haza, és bátran mondhatjuk: ez a nyár is jól kezdődik...
 
 

 Kiss Tamás fotói: 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek