Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Korszerűsítik a bonyhádi evangélikus gimnáziumot
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Korszerűsítik a bonyhádi evangélikus gimnáziumot

Bonyhád – Csaknem 300 millió forintos ráfordítással korszerűsítik a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium épületeit, a rekonstrukció a következő tanév elején fejeződik be – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel. Forrás: MTI

Andorka Gábor elmondta: energiahatékonysági fejlesztéseket végeznek a gimnázium és a kollégium épületein. A mintegy 290 millió forintos beruházáshoz 250 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház, amely a fennmaradó önrészt is biztosítja.

Az 1906-ban épült főépületben - amely műemléki védelem alatt áll - megújítják a fűtést, kicserélik a nyílászárókat, és külső helyreállítást is végeznek. Korszerűsítik és szigetelik a gimnázium B épületét, a 300 diáknak otthont adó kollégiumot, valamint az atlétikai csarnokot is, több épületre napkollektorokat, napelemeket szerelnek fel.

A tervek szerint szeptember 30-ig befejeződő projektnek köszönhetően 15-20 százalékkal csökkenhetnek a gimnázium energiaköltségei, számítások szerint a fenntartó által biztosított önrész tíz év alatt megtérül - mondta az igazgató.

Az 1870 óta Bonyhádon működő gimnázium 1992-ben került vissza az evangélikus egyház tulajdonába. A hat- és négyosztályos képzést nyújtó és német tannyelvű oktatást is végző intézményben jelenleg 630 diák tanul.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek