Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Az Országos Presbitérium megválasztotta az Országos Iroda új igazgatóját
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Az Országos Presbitérium megválasztotta az Országos Iroda új igazgatóját

Budapest– A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma 2014. március 26-án tartott ülésén egyhangúlag megválasztotta az Országos Iroda igazgatójának Krámer György evangélikus lelkészt, püspökhelyettest – értesült az evangelikus.hu. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

„A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma az egyház szervezetéről és igazgatásáról szóló 2005. évi IV. törvény 128. § (4) bekezdés d) pontja alapján, az 1/2014. (III. 13.) országos szabályrendeletben írt eljárás lefolytatásával – egyhangú döntéssel történt megválasztását követően -, az országos irodaigazgatói feladatok ellátására Krámer György lelkésszel szolgálati jogviszonyt létesít 2014. május 1. napjával, határozatlan időtartamra. Felelős: Gáncs Péter és Prőhle Gergely” – áll a 66/1/2014. (III. 26.) országos presbitériumi határozatban, amely az országos iroda igazgatója megválasztásáról szól.

Mint ismeretes, Kákay István Dezső korábbi országos irodaigazgató mandátuma ez év végén járt le. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma azonban már 2013. szeptember 1. napjával teljes jogkörrel felhatalmazta Végh Szabolcsot, hogy az iroda megbízott igazgatójaként vegye át az igazgatói feladatokat. Végh Szabolcs megbízási jogviszony keretében látta el a feladatokat. 

Krámer György beiktatására 2014. május 15-én, ünnepi istentisztelet keretében kerül majd sor. Május hónapban az iroda folyamatos átadása és átvétele fog zajlani a korábbi megbízott igazgató és az új igazgató között.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek