Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek A Reformáció és kultúra jegyében kiállítás nyílt Pusztaföldváron
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

A Reformáció és kultúra jegyében kiállítás nyílt Pusztaföldváron

Pusztaföldvár – A 2014. évi tematikus év apropóján állították ki a békéscsabai evangélikus gimnázium több művészeti tagozatos diákjának munkáját a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési házban április 25-én délután. Szöveg és fotó: László Jenő Csaba

A megjelenteket dr. Baranyi István, a Békés megyei község polgármestere köszöntötte a közelmúltban kívül-belül megújult közművelődési intézmény nagytermében. Németh Gabriella pusztaföldvári előadóművész verse után Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy a képzőművészet – a zenéhez hasonlóan – olyan eszköz, amivel a keresztyén ember meg tudja szólítani a külvilágot. A Déli Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetőjeként utalt arra is, hogy a békéscsabai egyházi oktatási intézmény több szempontból is közel áll a szívéhez: az iskola az egyház egyik legnagyobb létszámmal működő intézménye, itt tanuló diák alkotta meg a kerület búzakalász ábrázoló logóját, ráadásul az iskola névadóját, Szeberényi Gusztáv Adolfot ábrázoló festmény naponta tekint rá az irodája falán.

A püspökelőd a földvári kultúrház nagytermében is tekint a ma emberére, mert a május 6-ig nyitva tartó tárlaton a névadó egyházvezető több képnek a témáját is adta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek