Navigáció
Bejelentkezés

 

"De a növekedést Isten adja!"

Budapest – "Számít, aki ültet, és aki öntöz" – fogalmazta meg Gáncs Péter elnök-püspök, a Sztehlo Gábor Evangélikus Oktatási Intézmény tanévnyitó istentiszteletén elmondott igehirdetésében. Szöveg Győri Dávid, fotó: Ruzsa István

"Számít, aki ültet, és aki öntöz" – fogalmazta meg Gáncs Péter elnök-püspök, a Sztehlo Gábor Evangélikus Oktatási Intézmény tanévnyitó istentiszteletén elmondott igehirdetésében. De ha így finomítunk is a talán túlságosan élesnek ható eredeti apostoli fogalmazáson, a lényeg nem változik: "a növekedést egyedül Isten adja". Tőle várhatjuk és kérhetjük azt is, hogy – egy másik képpel – az új tanévben szárnyra keljünk és magasba emelkedhessünk. Ezért is hangzott fel a Szentlelket segítségül hívó ének és imádság: "Veni Sance!"

A püspöki igehirdetést követően Győri Gábor a Pesti Egyházmegye esperese beiktatta a két iskolalelkészt: B. Pintér Mártát és Győri Gábor Dávidot, akiket régi hagyomány szerint lelkész kollégák áldása és a confirma könyörgése erősített meg közösen végzett szolgálatukban.

Gáncs Péter áldással állította szolgálatba az intézmény új vezetőjét, Vicziánné Salla Ildikót, aki az ünnepség végén megnyitotta a Sztehlo ötödik tanévét. 

Az istentisztelet zenei szolgálatát a gimnazisták dicsőítő csoportja végezte Deák Gabriella vezetésével. Külön öröm volt, hogy a most érkező 9. osztályosok is énekkel szolgáltak az alkalmon.

 Ruzsa István fotói:

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek