Navigáció
Bejelentkezés

 

Sikerek és kudarcok közt

Kecskemét – Hogyan éljük meg missziói szolgálatunk „sikereit” és kudarcait? – címmel Kecskeméten tartott missziói konzultációt a Déli Evangélikus Egyházkerület február 27-én. Szöveg és fotó: Hulej Enik

A Gáncs Péter püspök és Deák László kerületi missziói lelkész által félévente – immáron negyedik alkalommal – összehívott találkozó a megyei missziói lelkészek és a misszió sűrűjében tevékenykedők számára kínált szakmai továbbképzést. A biblikus intonáció után a világ kereszténységében és az evangélikus egyházban megfigyelhető sikerekről és kudarcokról esett szó. Hangsúlyos részét képezte a napnak az őszinte beszélgetés és a személyes tapasztalatcsere, különös tekintettel azokra a gyülekezetekre, melyek missziós szempontból nagyobb figyelmet élveznek az egyházkerületben – így Tolnanémedi, Gyoma, Szentes, Bócsa, Káposztásmegyer, Angyalföld.

Konkrét javaslatok is megfogalmazódtak. Áldásos lehet, ha egy nagyobb gyülekezet mentorként áll oda egy kisebb mellé, mint ahogy teszi ezt a kispesti a bócsaival közös táborokat, találkozókat szervezve. E területen se legyen akadály az anyagiak hiánya, hiszen lehet forrásokat találni missziói programok szervezésére. S a terepen sokszor magányosan szolgáló missziósok élhetnek az előző találkozó után létrejött, de még nem kellően kihasznált levelezőlista lehetőségével is, mely az egymásra való odafigyelést segítheti.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek