Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Hírek Látogatóban Budapest rendőrfőkapitánya
Bekezdések
Navigáció
Bejelentkezés

 

Látogatóban Budapest rendőrfőkapitánya

Budapest – Budapest rendőrfőkapitánya, Bucsek Gábor r. dandártábornok hivatalos látogatást tett Gáncs Péter evangélikus elnök-püspöknél. A látogatás célja az egyházunk és a rendőrség kapcsolatfelvétele, valamint az együttműködés lehetőségeinek felmérése a "2015 bűnmegelőzés éve" tematikus év kapcsán. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Bucsek Gábor rendőrfőkapitány az egyházak és a rendőrség szorosabb együttműködésének reményében idén egyházi vezetőkkel kezdeményez találkozókat, a rendőrség idei tematikus évének (2015 a bűnmegelőzés éve) jegyében. A delegációt hivatalában fogadó Gáncs Péter elnök-püspök elmondta, hogy az egyház bizonyos szempontból tekinthető "bűnmegelőzési szervként" így az együttműködési kezdeményezést nagy nyitottsággal fogadja. 

Az előzetes tervek szerint a közös munka előadásokat és tematikus találkozókat jelent majd az evangélikus oktatási intézményekben, az általános iskoláktól egészen a lelkészképzésig az oktatási rendszerünk széles spektrumát lefedve.

A főkapitányt látogatásán elkísérte Bényi Mónika r. őrnagy, rendőrségi tanácsos, Dr. Horváth Orsolya jogtanácsos és Veszelka Dorottya r. százados.

A megbeszélésről a BRFK bűnmegelőzési portáljának FaceBook oldalán is olvasható tudósítás.

 

Kiss Tamás fotói:

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek